Det mänskliga energifältet kan interagera med stenarnas energifält och detta beror på deras elektromagnetiska och kemiska egenskaper. Energin som frigörs av olika stenar absorberas lätt i människans aura och påverkar alla chakror.

Röd rubin resonerar med alla Ärkeänglarnas energier, särskild med helande Ärkeängel Ariel som uppfyller jordiska behov. Det är mycket vacker skyddande och grundande sten som symboliserar vitalitet, styrka, livsglädjen, framgång, överflöd. Används ofta inom Kristallterapi för healing och balansering av Baschakra. 

TIGERÖGA

Tigeröga är halvädelsten som har  beskyddande och grundande egenskaper. I Mineralriket symboliserar stenen mental stabilitet, självförtroende, beslutsamhet, motivation, studier, insikter. Traditionellt används som tur-och framgångsamulett, speciellt på resan. Denna sten kan användas för att kalla på Ärkeängel Uriel, rättvisans ängel, som hjälper att ta sig ur svåra situationer. I Kristallterapi använder vi tigeröga för att balansera och rena lägre chakran och särskild för att stärka Solar Plexus chakrat.

CITRIN

Gul citrin används för healing av Navel chakra och är mycket stark renande och skyddande sten. Citrin symboliserar kreativitet och inre styrka. Ärkeängel Gabriel associeras med  halvädelsten citrin.

Lila ametist används i Kristallterapi för att hela, rena och balansera övre chakran. I Mineralriket räknas ametist som en kraftfull andlig kristall och för holistisk balans i hela kroppen. Ametist  står för rättvisa, lugnet, balans, förlåtelse och trohet. Det är skyddande sten mot paranormala och negativa energier. Lindrar missbruk och sömnproblem. Ametist symboliserar Ärkeängel Zadkiels  energi.

BÄRNSTEN

Gul bärnsten representerar  solens energi i Mineralriket. Det är en skyddande sten och amulett, som sprider energi av glädje, positivitet, balanserar emotioner, absorberar negativa energier och hjälper mot stress, ångest, rädslor, fobier, stagnation. I Kristallterapi förstärker denna halvädelsten övriga stenarnas egenskaper, eftersom den hjälper till att läka hela kroppen. Stress är orsak till de flesta sjukdomar. Bärnsten absorberar alla de negativa stressrelaterade energier och balanserar alla chakran. Bärnsten  används oftast för Halschakrat, mot astma och depression. Ärkeängel Uriels energi som helar karma verkar genom denna halvädelsten.

Grön aventurin är en lugnande sten och står för välstånd, hopp, förnyelse, optimism, glädje, kärlek och skyddar mot elektromagnetiska vågor och miljöföroreningar, helar hudproblem. Det är ungdomens sten och passar särskild för unga människor inför livsavgörande beslut eller resor. I Kristallterapi används denna halvädelsten för Hjärtchakrat och symboliskt som Ärkeängel Rafaels sten.


Alla chakra armband är en kombination av olika stenar, vars energi påverkar kroppen positivt på ett holistiskt sätt, genom att stärka och rena människans aura,  balanserar chakran. Vilka stenar som används för Kristallterapi, beror på aktuella behov. Chakra armband eller stenarmband är en traditionell amulett sen urminnes tider, som kan användas både som ett smycke och för helande eller  magiska egenskaper. 

Vit opal används inom Kristallterapi för att balansera Kronchakra (Huvud chakra). Denna halvädelsten symboliserar änglakommunikation, renhet, klarhet, andlig utveckling, inspiration, fantasi. Vit opal stärker, renar och balanserar  auran och alla chakran.

LABRADORIT

Svart labradorit har särskild kraftfulla skyddande energier. Det är en halvädelsten som skyddar mot intrång av negativa energier i människans aura, hjälper att genomföra drömmar och planer, övervinna fiender och problem, utveckla intuition, övervinna missbruk, lugna emotioner, lösa upp blockeringar och är en lyckosten. Därför är labradorit  en andlig, magisk sten och används ofta inom Kristallterapi för  Halschakrat, rena aura och förstärka andra stenarnas energier. Ärkeängel Mikael och visdoms & mysteriums Ärkeängel Raziel energier verkar genom labradorit.